RO EN

Despre minimalism in designul interior

Acasa · Blog · Despre minimalism in designul interior

Inspirata de conceptele scandinave, tendința minimalistă a decorului interior a luat intreaga lume cu asalt in ultima vreme. Aparut undeva prin anii ’60, ca o reactie la consumul excesiv, a devenit o optiune pentru cei care isi doresc un interior care sa reflecte filozofia de viata minimalista. Trendul se bazeaza pe conceptul “less is more”si pune accentul pe simplitate, pe revenirea la elementele de baza, naturale, fara exagerari. Este un stil sobru si rafinat in egala masura, care combina confortul si practicalitatea cu elementele naturale. Cuvintele cheie sunt liniaritatea si continuitatea, evitand excesele si supraaglomerarile.

Trendul minimalist readuce in prim plan un spatiu aerisit si bine luminat, finisaje simple, cu putine elemente decorative si alegerea strategica a materialelor pentru a evidentia vizual simplitatea formelor si functionalitatea.

Culorile utilizate sunt neutre, de la alb si bej pana la varii tonuri de gri care nu incarca decorul, dar pune in evidenta contrastele. Pentru mobilier sunt selectate liniile drepte, intr-o singura culoare, cu texturi confortabile si functionale.

Cand cauti corpuri de iluminat care sa completeze atmosfera minimalista a decorulu tau, te incurajam sa gandesti “out of the box” in termini de repartitie a luminilor, optand pentru varietate pe toate inaltimile si dimensiunile. Selectati corpuri tridimensionale si fluide, pentru a crea o stare de spirit fara aglomerari, plasate strategic pentru a pastra senzatia de aerisit.

Kubo este un element de proiectie lumina ambientală care se imbina perfect cu un décor minimalist. Nuanta naturala a lemnului incalzeste decorul si este completarea perfecta unui spatiu de luat masa sau birou.

Omen este o lampa ambientala delicata, care asigura spatialitate. Constructia sa usoara ii permite sa fie plasat intr-un colt sau unghi atipice, in timp ce pune in lumina elementele mai voluminoase de mobilier.

Diblun aduce o nota de industrial gratie fontei care ofera mai multa consistenta unui colt de camera si s-ar incadra perfect alaturi de o oglinda de mari dimensiuni. Daca locuinta ta are in mod intentionat putin mobilier, Diblun este tusa finala pentru un plan deschis, care dovedeste unicitatea stilului tau.

Distribuie:  
Publicat pe data 01.10.2019

Acest site foloseste cookie-uri - citeste aici Politica de confidentialitate. Prin continuarea navigarii pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Aboneaza-te la newsletter

Fii conectat in permanenta la noutatile si promotiile noastre!

Felicitari, ai fost abonat cu succes la newsletter!